drogambulancia@egeszsegdokk.hu | 06 30 983 7470
Egészségdokk Alapítvány | Elterelés
2803
page-template-default,page,page-id-2803,page-child,parent-pageid-2787,cookies-not-set,unknown,wp-accessibility-helper,accessibility-contrast_mode_on,wah_fstype_zoom,accessibility-underline-setup,accessibility-location-right,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Elterelés

 

Ha droghasználat miatt eljárás indult ellened, bizonyos törvényben meghatározott feltételek mellett a büntetés elkerülésére választhatod a megelőző-felvilágosító szolgáltatást; vagyis az elterelést. Ez egy lehetőség, hogy az alkalmi, nem függő szerhasználók mentesüljenek az esetleges büntetés alól.

Hogyan jelentkezhetsz?

Keress meg minket telefonon vagy személyesen. Az első alkalomra hozd magaddal a bíróságtól, hatóságtól, pártfogótól kapott papírodat. Ezen kívül szükség van egy előzetes állapotfelmérésre: vagyis egy igazolásra arról, hogy nem vagy függő. Segítünk abban, hol tudod ezt megszerezni. Ezeknek a dokumentumoknak a birtokában megkötjük Veled a megállapodást, amivel elkezdődik az elterelésed.

Hogyan zajlik az elterelés?

Egyéni és csoportos formában találkozunk, egy-egy alkalom időtartama egy-másfél óra. A foglalkozásokon munkatársunk vezetésével egy-egy témát járunk körül szabad beszélgetés, önismereti gyakorlatok, kreatív alkotóműhely keretében.

Meddig tart a program?

Az elterelés hossza minimum 6 hónap, összesen 12 alkalom. Általában kéthetente találkozunk, de fontos, hogy két megjelenés között nem telhet el több 30 napnál, mert akkor az elterelésed megszakad, és előröl kell kezdened a programot.

Hogyan igazolhatod, hogy részt veszel az elterelésben?

Az első alkalom után kézhez kapsz az elterelés elkezdéséről egy hivatalos igazolást 3 példányban, amit eljuttatsz az eljáró hatóságokhoz. A folyamat végén, 12 alkalom után szintén kapsz 3 igazolást a program befejezéséről: ezt kell eljuttatnod a hatóságokhoz, hogy lezárják az ellened folyó eljárást.

Kérdésed van? Írj nekünk vagy hívj minket a +36 30 983 7470-os telefonszámon!Kérjük, bizonyítsd, hogy nem vagy robot.


Betűméret
Kontraszt