drogambulancia@egeszsegdokk.hu | 06 30 983 7470
Egészségdokk Alapítvány | EFOP-1.8.7-16-2017-00035
3338
page-template-default,page,page-id-3338,page-child,parent-pageid-3297,cookies-not-set,unknown,wp-accessibility-helper,accessibility-contrast_mode_on,wah_fstype_zoom,accessibility-underline-setup,accessibility-location-right,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

EFOP-1.8.7-16-2017-00035

 

Drogmentes világnapAz Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság (a továbbiakban: Támogató) támogatásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül, a „Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében” tárgyú felhívás alapján megvalósítás alatt álló programunk:

EFOP-1.8.7-16-2017-00035 – SZERTELENÜL, avagy előre a drogmentes Magyarországért.

A lakosság egészségkultúrájának fejlesztésére, a célcsoportok egészségtudatosságának növelésére, szemléletformáló és prevenciós programok megvalósítására a Támogató 98.982.953,- Ft vissza nem térítendő támogatásában részesültünk.

  • Kedvezményezett neve: EGÉSZSÉGDOKK Közhasznú Alapítvány
  • Projekt címe: SZERTELENÜL, avagy előre a drogmentes Magyarországért
  • Projekt azonosítószám: EFOP-1.8.7-16-2017-00035
  • A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.05.01.
  • A Projekt fizikai befejezésének napja: 2020.04.30.
  • Vissza nem térítendő támogatás összege: 98 982 953 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%

A program célja

Drogmentes világnapCélunk Fejér megyében, legfőképpen Székesfehérváron és környékén, szemléletformáló és egyéb egészségfejlesztés célú programok elindításával a szerhasználat megelőzése és visszaszorítása. Egyre több fiatal veszélyeztetett a kábítószer-probléma szempontjából, számukra alakítottuk ki szakmai programunkat speciális programokkal, az ő igényeiknek, a csoport sérülékenységét szem előtt tartva.

A legfontosabb eszközünk a társas kohézió, a társas támogatások és a családi rendszer megerősítése. Ezért célunk minél szélesebb körben a veszélyeztetett, sérülékeny csoport családjának, közvetlen környezetének bevonása. Fontos annak a tudatnak a kialakítása, hogy nem kell a problémákkal egyedül megküzdeni, hol és hogyan lehet segítséget kérni. Ebben sokat segítenek az önismeret és a különféle kompetenciák fejlesztése.

További fontos cél a szakmai felkészültség, tájékozódás és együttműködés fejlesztése. Ennek megvalósítására együttműködési szerződések kötetnek, valamint roadshow és workshop-ok rendezése történik szakmai partnerek, kollégák számára. Kiemelt célja ezeknek a szakmai műhelyeknek, hogy az új pszichoaktív anyagok megjelenésével a változó szerhasználati magatartások kapcsán felmerült új helyzetek felismerésére és kezelésére esetmegbeszélés keretében bővüljenek a szakemberek szakmai ismeretei. További célunk, hogy a helyi együttműködések erősítésével és fejlesztésével csökkenjenek a párhuzamos beavatkozások, ugyanakkor erősödjön a közösségi kohézió, valamint megfelelő és hatékony beavatkozások kerüljenek kidolgozásra.

Tágabb célunk, hogy programjaink lebonyolításával hozzájáruljunk a Drogstratégiában meghatározott célok megvalósulásához, valamint segítsük a drogmentes Magyarország elérését. Az országos mutatók csökkenését, elsősorban Székesfehérvár és környékén élő gyermekek, fiatalok tájékoztatásával, oktatásával és segítésével kívánjuk elérni.

EGÉSZSÉGDOKK JÓZANSÁG (le) SZÁMOLÓ APP

A program médiamegjelenései

 

 

Betűméret
Kontraszt