drogambulancia@egeszsegdokk.hu | 06 30 983 7470
Egészségdokk Alapítvány | Let’s play, sing and dance together
3024
page-template-default,page,page-id-3024,page-child,parent-pageid-3013,cookies-not-set,unknown,wp-accessibility-helper,accessibility-contrast_mode_on,wah_fstype_zoom,accessibility-underline-setup,accessibility-location-right,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Let’s play, sing and dance together

 

A Grundtvig alprogram célja, hogy európai együttműködési tevékenységek révén elősegítse a felnőttoktatás európaidimenziójának kialakulását.

A felnőttoktatás minőségének és hozzáférhetőségének javítása által a Grundtvig hozzájárul ahhoz, hogy a felnőtt tanuló teljes értékű, aktív tagja lehessen a társadalomnak, bővüljenek a más kultúrákról szóló ismeretei, életminősége, és munkaerő-piaci esélyei javuljanak. A program értelmezésében felnőttnek számítanak a 25 év feletti személyek, valamint azok a 25 év alatti fiatalok, akik nem részesülnek közép- vagy felsőfokú képzésben. A Grundtvig elsősorban a szakmától független, általános ismeretek oktatását tűzi ki céljául.

A “Let play, sing and dance together: efficient non-formal education for adults” („Játsszunk, énekeljünk és táncoljunk együtt: hatékony nem-formális oktatás felnőtteknek”) egy projekt, ami a Grundtvig Tanulási Kapcsolatok keretein belül jött létre hogy, (i) felkeltse a felnőttek figyelmét a változatos európai kultúra megismerésének lehetőségeire, (ii) a különbségeket és hasonlóságokat feltárja az európai etnikai, jazz, rap, pop zenéken és táncokon keresztül, hogy a sokféleséget érzékeltesse és megértést nyújtson, (iii) támogatást nyújtson együttműködési feladatokhoz különböző egyesületeknek, akik a felnőtt oktatás területén dolgoznak, hogy könnyedén megoszthassák tapasztalataikat az LLP-ben.

A célcsoportok különböző korú emberekből állnak, akik más-más háttérrel rendelkeznek. Nagy hangsúly került a munkanélküliekre, idősekre, fogyatékkal élőkre, és nemzeti kisebbségekre. A projekt ezen kívül segít: 1. a felnőttoktatáshoz új készségek és metódusok eltanulására a partnerektől 2. zenéket, énekeket és táncokat megosztani partnerországokból 3. tanulókat és dolgozókat idegen nyelv tanulására motiválni 4. projekt feladatok alatt növelni a tanulók magabiztosságát 5. európai polgári érzetet megerősíteni és értékelni kulturális sokszínűségét Workshopok és szemináriumok lesznek zenéről, énekről, táncokról és felnőttoktatásról; és interkulturális párbeszéd minden partner országában megrendezésre került ugyanazokban a hónapokban, mobilitás keretein belül.

A végtermékek (i) egy projekt DVD, amelyen a résztvevők a tanult táncokat, énekeket előadják csoportokban; valamint a felnőtt tanulók által a partnereknek gyűjtött nemzeti zenék; (ii) projekt mappa és logó; (iii) projekt anyagok. A DVD-k és más projekt művek a partnerszervezeteknél szétosztásra kerülnek az egyesület közvetlen környezetében, valamint a résztvevő országokban és az új médiatechnológia használatával egy nagyobb közönség számára is.

Projektünk nemzetközi eredményei (DVD, képek, hanganyagok, oktatói anyagok) a European Shared Treasure adatbázisában és Dropboxon találhatók. Utazóink tanulói portfóliója Dropboxon érhető el. Projektünk Facebook oldala.

Együttműködő partnereink:
  • Fundació Catalunya Voluntària (Spanyolország)
  • Mittetulundusühing Stuudio Joy (Észtország)
  • Stichting Digg’Out (Hollandia)
  • Hüyük Halk Eğitimi Merkezi (Törökország)
Támogatónk:

Betűméret
Kontraszt